Marți, Mai 22, 2018
Marime font
08 Ianuarie 2016 12:40

ANGAJAM BROKERI !!!

AM POR a lansat, spre consultare publica, urmatoarele 2 Ghiduri ale Solicitantului:

  • Ghidul Solicitantului. Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Axei prioritare 2 ”Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitie 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – Apelul de proiecte 2.1.A. – Microintreprinderi.


  • Ghidul Solicitantului. Conditii specifice de accesare a fondurilor in cadrul Axei 6 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritatea de investitie 6.1 „Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.


Eventualele observatii sau comentarii pentru ambele Ghiduri pot fi transmise la adresa de email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , pana la data de 30 august, ora 16.00.

Click aici pentru a descarca Ghidul Solicitantului pentru Prioritatea de Investitii 2.1.
Click aici pentru a descarca Ghidul Solicitantului pentru Prioritatea de Investitii 6.1.

Sursa: MDRAP

Oficialii Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstince,  prezenti la Conferinta Nationala a Economiei Sociale au anuntat ca astazi urmeaza a fi postate spre consultare publica Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice pe DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (cereri de propuneri de tip strategic si grant, POSDRU). Perioada de consultare anuntata este de 10 zile, urmand ca sesiunea de depunere sa dureze 2 saptamani. 

Acestia au mai mentionat ca exista posibilitatea suplimentarii alocarii financiare initiale de 200 milioane de euro in functie de economiile realizate si de previziunile financiare. Conform acestora, se are in vedere atat finantarea de intreprinderi noi cat si dezvoltarea celor deja existente. 

Oficial, astazi acestia au anuntat anularea schemei de granturi pe 6.1. lansata acum 2 ani, desi zvonuri privind anularea acesteia aparusera cu mult timp in urma. 

Elemente de context

Linia de finantare aferenta Cererii de Propuneri de Proiecte de tip grant 112 pe DMI 6.1. "Dezvoltarea economiei sociale" a fost lansata initial pe 20 decembrie 2010, dar din cauza functionarii defectuoase a Action Web, AM POSDRU a decis anularea tuturor celor peste 2500 de schite depuse si relansarea liniei pe 17.01.2011, in numai o zi depunandu-se 1969 cereri de finantare. Linia a fost declarata inchisa incepand cu 18.01.2011, cererile depasind alocarea cu 755%. 

AM POS CCE a publicat versiunea preliminara a contractului de finantare pentru Operatiunea 1.1.1 A2: Sprijin financiar in valoare de pana la 1.065.000 lei acordat pentru investitii in IMM-uri - apel 4.

Mesaj Daniel Chitoiu - Ministrul Finantelor Publice

In cursul zilei de astazi am fost informat in legatura cu existenta unor probleme in procedura de depunere on-line din cadrul schemei de minimis.Am dispus imediat demararea unei anchete interne impreuna cu STS si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT. Din primele investigatii a rezultat faptul ca resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente in urma anticiparii gresite a numarului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au aparut blocaje si mesaje de eroare in accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis.Ca urmare, am decis ca sesiunea de inregistrare on-line desfasurata astazi pentru schema de minimis sa fie anulata si reluata ulterior pentru a oferi egalitate deplina de sanse tuturor IMM-urilor interesate sa inregistreze cereri de finantare, eliminand orice suspiciune cu privire la corectitudinea derularii acestei proceduri.Imi doresc ca acest program sa fie implementat corect, iar banii din schema de minimis sa ajunga la cat mai multe firme fara nicio suspiciune, sa cream locuri de munca si sa capitalizam IMM-urile.Scopul meu este ca prin acest program sa stimulam mediul de afaceri si nu accept sa planeze nicio urma de indoiala cu privire la acest program.Dupa cum ati fost anuntati, investigatia este in derulare si este efectuata de specialistii MFP impreuna cu STS si alte institutii competente din domeniul sigurantei IT iar rezultatele investigatiei vor fi urmate de masurile care se impun si vor fi anuntate public.”

UPDATE: Ministerul Finantelor Publice publica rezultatele primelor investigatii: „Limita tehnica a echipamentelor IT este de 20.225 de utilizatori. Aplicatia a fost accesata in aceasta dimineata de peste 50.000!”. Descarca comunicatul.

***
 

In urma numeroaselor plangeri si neclaritati cu privire la procesul de inregistrare a aplicatiilor online in cadrul Schemei de ajutor de minimis lansate astazi, Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro a transmis solicitari de informatii atat catre Guvernul Romaniei, cat si catre Ministerul Finantelor Publice. Asteptam in cursul serii o pozitie oficiala a premierului Victor Ponta. 

In urma cu putin timp, MFP a anuntat sec pe site-ul propriu ca persoanele care doresc sa depuna petitii cu privire la modul in care s-a desfasurat procedura de inregistrare on-line pentru accesarea fondurilor puse la dispozitie prin schema de minimis sunt invitate sa le transmita in atentia Directiei Generale Ajutor de Stat, Practici Neloiale si Preturi Reglementate, atentionand ca transmiterea gresita a petitiilor poate genera intarzieri in solutionarea acestora. Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro a lansat deja o campanie de strangere de informatii cu privire la modul de desfasurare a procesului de inregistrare - "SOS Minimis". Alaturati-va demersului nostru completand sondajul sau trimitand pe adresa  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.  inregistrari video/print-screen-uri/alte instrumente de monitorizare a procesului de inregistrare pentru a fi centralizate in cadrul unei scrisori deschise. 

Pana la aparitia anuntului referitor la petitii, singurele reactii la nenumaratele nemultumiri ale potentialilor beneficiari se rezumau la comunicatul privind inchiderea liniei de finantare postat astazi pe site-ul MFP:

“Conform prevederilor art. 4, alin. (3) din Anexa la H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrarea Cererilor de acord pentru finantare se suspenda atunci cand se constata ca finantarea solicitata prin Cererile de acord pentru finantare inregistrate atinge nivelul bugetului anual alocat schemei. Avand in vedere ca din finantarea solicitata prin Cererile inregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat, Incepand cu data de 28.08.2013, ora 8:35:41, sesiunea de inregistrare on-line a cererilor de acord pentru finantare in baza H.G. nr. 264/2013, cu modificarile si completarile ulterioare, este declarata inchisa. Numai intreprinderile care au cereri de acord pentru finantare inregistrate on-line pot depune sau transmite prin posta sau alte servicii de curierat, Cererea de acord pentru finantare insotita de documentele justificative, in perioada comunicata prin Recipisa de inregistrare on-line a Cererii de acord pentru finantare, la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti, mentionandu-se pe plic “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis”.In cazul in care, in urma analizarii Cererilor de acord pentru finantare inregistrate in cadrul acestei sesiuni, se constata neutilizarea in totalitate a bugetului anual alocat schemei, Ministerul Finantelor Publice publica pe site-ul sau data reluarii procedurii de inregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finantare si bugetul ramas neutilizat din bugetul anual alocat schemei, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 274/2013, cu modificarile si completarile ulterioare”. 

Sursa: Ministerul Finantelor Publice 

Pe sistemul cu care autoritatile ne-au obisnuit deja - in decembrie ne surprinde zapada, dupa ploi ne surprind inundatiile - tot asa, o schema de ajutor de stat amanata de trei ori, o schema care a starnit un interes imens si asteptari pe masura, nu a determinat, se pare, prevederea ca fara o conexiune de internet functionala serverele se vor bloca instantaneu.